beertek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #50 : Styczeń 14, 2008, 22:01:24 » |
|
czy dobrze rozumiem ze tu jestes po takim zabiegu???
|
|
|
|
|
|
Nie tylko ja jeden jestem opleciony pajeczyna.Wszyscy tkwimy w sieci wlasnych uczynkow i pragnien. I robimy dobra mine do zlej gry. WSZYSCY BEZ WYJĄTKU
|
|
|
|
|
|
la bandita
|
 |
« Odpowiedz #51 : Styczeń 14, 2008, 22:04:10 » |
|
tak ale ja sama sobie robilam moj byly robil u dentysty i dlatego wiem jak to wyglada z tej strony tez
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beertek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #52 : Styczeń 14, 2008, 22:08:36 » |
|
no tak szwy kuzwa.Jade tylko na tydzien kto mi to pozniej zdejmie?  ? Niestety nie mam tu jeszcze"normalnych"znajomych ,ktorzy by sie tego podjeli.Dopiero co ze szkocji tu zjechalem. W sumie nie chce ryzykowac robienia tego samemu ,niby sam sobie z reki wyjalem ale to co innego..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
la bandita
|
 |
« Odpowiedz #53 : Styczeń 14, 2008, 22:10:11 » |
|
bardzo latwo samemu sciagnac, ale w jamie ustnej najczesciej zakladaja samowchlaniajace sie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beertek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #54 : Styczeń 14, 2008, 22:10:32 » |
|
heh widze juz mine mojej ciotki (rodzina- dentystka) A po co??Po odpowiedzi uslysze ze mnie to juz totalnie popierdolilo albo cos takiego hehehehe bawia mnie takie sytuacje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
la bandita
|
 |
« Odpowiedz #55 : Styczeń 14, 2008, 22:12:40 » |
|
powiedz ze chcesz miec dluzszy jezyk. ze cie boli jak za bardzo naciagasz przez wezidelko ludzie to robia czesto, tak samo jak sie tez nacina to wezidelko od smajla, ze wzgledu na to ze czesem obydwa ograniczaja naciagniecie/napiecie jezyka/wargi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beertek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #56 : Styczeń 14, 2008, 22:15:55 » |
|
Nie bede sciamnial.Po co? Co to ja mam 15 lat i chowam 1 dziare przed rodzicami zeby szlabanu nie bylo wezidelko od smajla ze co?? nie lapie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy
|
la bandita
|
 |
« Odpowiedz #57 : Styczeń 14, 2008, 22:19:09 » |
|
no to nie sciemniaj, sam zecydujesz co powiesz. chodzi mi o wezidelko pod gorna warga
|
|
|
|
|
|
|
|
|
beertek
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #58 : Styczeń 14, 2008, 22:21:07 » |
|
chociaz moze w ramach etyki ciotka mi nic nie powie ... dzieki wielkie za cierpliwosc i wyczerpujace odpowiedzi wysle ci jedno pytanko na prv
|
|
|
|
|
|
|
|
|
yngv
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Styczeń 25, 2009, 00:16:25 » |
|
Idę na zabieg we wtorek i się zastanawiam jak rozplanować kolejne dni. W sensie - pytanie do "dwujęzycznych" - czy przez pierwsze kilka dni są duże trudności z mówieniem, nadmiernym bólem (tak, tak, zależne od tolerancji, ale wiecie o co chodzi), jedzeniem?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
xTVRx
Użytkownik
| piercer & dreadmaster ---> www.xtvrx.com |
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 25, 2009, 13:27:06 » |
|
osobiscie bylem bardzo zaskoczony tym, ze rozszczepienie jezyka jest mniej problematyczne w pielegnacji/bolu niz przeklucie. po 12 h nie bylo juz wiekszych problemow z jedzeniem. wymowa lekko problematyczna, trzeba sie przyzwyczaic do tego, ze jezyk ciut inaczej sie uklada. moja siostra, gdy z nia rozmawialem drugiego dnia po rozcieciu, w ogole nie zauwazyla roznicy w mej wymowie :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ewa :P
Użytkownik
miaaau
|
 |
« Odpowiedz #61 : Luty 07, 2009, 11:23:51 » |
|
ma ktoś dostęp do cautery pena ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #62 : Luty 08, 2009, 22:40:44 » |
|
tak, ja mam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
slave_bdp
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Lipiec 05, 2009, 22:47:57 » |
|
Witam. Jestem "nowy" w fachu, bo od niedawna świadzcze "oficjalne" usługi gawiedzi, najczęściej turystą w nadmorskiej miejscowości, napalonych na dodatkowe wabiki na samce tudziesz samice. W temacie piercingu siedze jednak dłużzy czas,coś około 8 lat. Wszystkie posiadane kolce a także te które niestety musiałem usunąc sam sobie zakładałem. Mam jednak pytanie z troche innej bajki do "starszyzny" w zadawaniu bólu, mianowicie jak sie ma rozcięcie języka do wędzidełka na spodzie? Tnie się centralnie przez środek języka? Zastanawiam się właśnie nad samodzielnym wykonaniem takiego zabiegu .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19piercing91
Użytkownik
Nie PAtrz sie tak!
|
 |
« Odpowiedz #64 : Lipiec 06, 2009, 12:11:11 » |
|
jezeli chcesz miec glebokie rozciecie,lepiej najpierw podetni sobie wezidelko a potem jezyk skoro oto pytasz to chyba niemasz wielkiej wiedzy zeby zabrac sie za splitta lepiej za 200pln u kogos dobrego zrobic
|
|
|
|
|
|
Little cock sucker....... @ DIY Ampallang.Frenum.Hafada <3 44mm 20mm earlobe 6mm septum and other 20piercing's 
|
|
|
slave_bdp
Gość
|
 |
« Odpowiedz #65 : Lipiec 07, 2009, 20:27:04 » |
|
Chodzi mi o fragment wędzidełka, który nie łączy sie z dnem jamuy ustnej fałdem błony sluzowej( ten fragment u mnie jest daleko od czubka języka), a dzieli język na polowy. Zastanawiam się tylko nad splittingiem, gdysz szkoda mi tego co poprzez wyrzeczenia udało mi sie wychodowac na języku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19piercing91
Użytkownik
Nie PAtrz sie tak!
|
 |
« Odpowiedz #66 : Lipiec 07, 2009, 21:42:42 » |
|
bardzo ladny wzorek na jezyku! ja bym nie niszczyl go;p
|
|
|
|
|
|
|
|
|
degustatorka
Użytkownik
..bo otworem stoją wszytskie bramy..
|
 |
« Odpowiedz #67 : Lipiec 07, 2009, 22:40:06 » |
|
popieram. szkoda by było niszczyć taką pracę:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
muaddib
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Grudzień 28, 2009, 00:21:21 » |
|
mam pytanie do la bandity. gdzies pisalas, ze rozcinalas komus jezyk i podwalas cene, ale nie moge znalesc gdzie. za ile bys cos takiego zrobila?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boecik
Użytkownik
Katsu !
|
 |
« Odpowiedz #69 : Grudzień 28, 2009, 14:20:37 » |
|
proponuje wejsc sobi na jej profil i szukac w odpowiedziach poniewaz od jakiegos czasu nie ma jej na forum.
|
|
|
|
|
|
'- Przepraszam, hmm, ma pan banana w uchu. - Przykro mi, ale nie wiem, o co panu chodzi. - Ma pan banana w uchu! - Głośniej, proszę, bo mam banana w uchu! '
Przebudzenie.
|
|
|
foamy
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #70 : Luty 27, 2010, 09:33:09 » |
|
Interesuje mnie od długiego czasu jedna sprawa związana z TS, jako powiedzmy "filologa" j. obcego :P Nie planuję go robić tak czy siak Czy taka modyfikacja języka może utrudniać naukę (czyli brak większych podstaw) fonetyki języka obcego? Oczywiście mam na myśli już poprawną fonetykę a nie polskie naleciałości i jak kto potrafi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CowboyRoxy
Użytkownik
Foxy lady
|
 |
« Odpowiedz #71 : Luty 27, 2010, 12:59:12 » |
|
to chyba zależy od osoby. ja np. zaczęłam się uczyć w tym roku rosyjskiego na studiach. koleżanka na zajęciach z fonetyki wyjmowała kolczyka z języka i vertical lipa dla ułatwienia, ja natomiast kolczyka z języka wyciągać nie musiałam :p nie robiło mi to różnicy. więc to chyba indywidualna kwestia. no może poza tym, że po ts tak czy srak trzeba się przyzwyczajać do różnicy sprzed i po zabiegu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #72 : Luty 27, 2010, 19:35:14 » |
|
koleżanka na zajęciach z fonetyki wyjmowała kolczyka z języka i vertical lipa dla ułatwienia
Leżę 
|
|
|
|
|
|
666
|
|
|
CowboyRoxy