Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Narośl  (Przeczytany 1521 razy)
Kudlaty
Gość

Ignoruj
« : Sierpień 04, 2009, 22:33:54 »

już jakiś czas temu robiłem rozszczepienie języka u Roniego. niestety po pewnym czasie pojawiła się dziwna narośl którą roni usuwał już dwa razy ale narośl za każdym razem jest większa teraz ma rozmiar ok 1 cm kwadratowego i jest wrażliwa na zmiany temperatur..... Czy ktoś wie co to może być i jak się tego pozbyć... Byłem już u lekarza który stwierdził że " to mię nie zabije ale jeśli ktoś robi sobie sam takie rzeczy(opowiedziałem doktorkowi że sam rozszczepiłem jęzor-z wiadomych przyczyn; ) przyda się opieka psychiatry :/

a to ta narośl

Podpowiedzcie coś bo to wygląda obrzydliwi
Aleksandra Kasiuk/slide
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Sierpień 04, 2009, 23:02:11 »

1. proponuję zmienić lekarza i wybrać się do fachowca, który, zamiast z nudów dopatrywać się innych problemów, zajmie się tym właściwym. może w tym wypadku zamiast wycięcia skuteczniejsze byłoby wymrożenie czy wypalenie.
2. nie miałeś może nigdy problemów z jakimiś bliznowcami, przerostami tkanek itd?

BYNAJMNIEJ =/= PRZYNAJMNIEJ
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
Kudlaty
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : Sierpień 04, 2009, 23:10:21 »

na mnie wszystko goi się jak na psie.... dziarki, skary, tylko z tym "czymś" mam problem

Wypalanie też było testowane ale nic nie dało
Aleksandra Kasiuk/slide
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 04, 2009, 23:35:22 »

a jak/czym wypalane?
misiek54
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : Sierpień 05, 2009, 00:30:12 »

koles, wciaz nie poszedles z tym do lekarza(mowie o wizycie z jakims skutkiem)?
zainwestuj te 100zl we wlasne zdrowie i pojdz do dobrego dermatologa na poczatek.

http://misiek54.getphoto.pl

misiek54 nie odpowiada na pytania pokrywające się z tematyką forum. szczególnie na gg i pm
Kudlaty
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : Sierpień 05, 2009, 10:03:59 »

Wypalane było przy pomocy kolczyka i palnika :/

Misiak wizyta ze skutkiem  jeden  idiota polecił mi psychiatrę drugi stwierdził że prawdopodobnie uszkodzone jest jakieś naczynko krwionośne i najlepiej by było skonsultować się z chirurgiem który mi szyje jęzor...
Aleksandra Kasiuk/slide
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #6 : Sierpień 05, 2009, 11:16:08 »

:| dość 'średniowiecznie' jak na dzisiejsze możliwości, ja miałam na myśli bardziej laser itp. to, że coś się nadaje do zamykania naczyń krwionośnych w ranach czy wypalania skar nie oznacza, że jest odpowiednie i na tyle dokładne, aby wypalać tym zmiany tego typu, jak ta Twoja.

tak, jak misiek mówi - zainwestuj albo do oporu zmieniaj lekarzy. postarałabym się jeszcze o, oprócz diagnozy, skierowanie na laser właśnie, ewentualnie, jeśli nie będzie ani przeciwwskazań ani skierowania, to również zainwestowała w taki zabieg.
misiek54
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : Sierpień 05, 2009, 11:43:42 »

wystarczy ze pojdziesz do jednego lekarza-prywatnego:]
Funky
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : Październik 14, 2009, 02:58:01 »

I jak, udało się coś zaradzić? Sam jestem ciekaw. A wypalanie to może lepiej z koagulatorem (czy jak tam się zwie ten artefakt to zamykania naczyń) niż jak u kowala we wsi?

666
Schwarze Witwe
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : Luty 25, 2010, 21:50:06 »

Dałam to zdjęcie do obejrzenia znajomej pielęgniarce i ona twierdzi, że to może być (ale nie musi) nagromadzony płyn surowiczny.

Vodevil must go on.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: