Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wybór salonu tatuażu - czym się kierować??  (Przeczytany 848 razy)
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik

« : Kwiecień 28, 2008, 12:47:35 »

Chciałem Was zapytać w jakis sposób dobieracie sobie salony i artystów którzy będą upiększali Wasze ciała. Czy jest to całkowity spontan, czy może głęboko przemyślana decyzja poprzedzona długim buszowaniem po sieci i przeglądaniem galerii różnych tatuatorów oraz zasięganiem opinii o danym salonie od ludzi którzy już tam się tatuowali?? Czy może w końcu robicie to zawsze u jednej zaprzyjaźnionej osoby z którą znacie się już od lat i nie wyobrażacie sobie żeby tatuować się o kogo innego?? Na co zwracacie uwage przy tym wyborze i czy dopytujecie się również o warunki sanitarne w salonie??

star69
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 28, 2008, 16:22:25 »

Ponieważ posiadm narazie jedne tatuaż, trudno mi mówic o jakiejs recydywie:) wkrótce ma byc drugi (czerwiec:)
przy doborze dziargacza miałam duży problem, bo jakoś nie byłam zbyt zanzajomiona z tematem. Pobuszowałam, i juz miałam iść do salonu, gdy w Poznaniu u mego kumpla zmieszkał Ed Perdomo :) no i spontan, warunki niestety były niezbyt dobre, bo w domu sie to działo, efekt zamieściłam w fotach...

Teraz długo myslałam no i w końcu miał byc Kraków i David.Ze względu na to jakie wzory dziarga....Nie wypaliło...
a w czerwcu Monster tattoo no i ludzkie warunki.

teraz wydaje mi się, że jednak artysta, który ozdabia jest baaardzo waaażny...
 Wesoły

I'm the firestarter
twisted firestarter
public intrigator
Oli69
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 29, 2008, 16:41:08 »

ja dziaram sie u znajomego, wszystko co mam na sobie jest robione u niego. poki kumpel sam nie przyznam ze nie poradzi sobie z jakis wielkim/zawilym etc. wzorem mam zamiar sie u niego dziarac.
jako ze jego umiejetnosci sa mi znane, widzialem na paru osobach tusze roznych kolorow, oraz poki co nie narzekam na zadna moja dziarke to nie mysle nad zmiana tatuatora.
a jesli chodzi o warunki sanitarne to jak na dziabanie w domu warunki ma bdb - jednorazowe glowice, igly, rekawiczki, pojemniczki na tusz (nie wiem dokladnie nawet jak sie to zwie)

emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness
And cleanliness is godliness, and god is empty just like me
Nowy
nerka
Użytkownik

princess of kicz

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 21, 2008, 10:11:47 »

jka chyba przetestowałam wszystko, od opcji
1) lokacyjnej  (pierwszy tatuaz zrobiony w lublinie u slayera, bo bliko)
2) przyzwyczajenie i wygoda (kolejne 3 zrobione u slayera)
3) spontan (maleństwo zrobione przez radka z trytona podczas suspension we wrocławiu)
4) sentyment (kolejna dziara zrobiona przez radzia- tym razem na ta2 feście)
5) rekomendacja i podziwianie porfolio ( no i dwa flamingi od brody z blackstara zagośvciły na mych łydkach)

a teraz dochodzę do wniosku, że miałam niessamowite szczęście bo zawsze trafiłam dobrze jeśli chodzi o tatuatorów.
a co bedzie dalej?
zobaczymy. Zależy w jakim stylu zachce mi sie kontynuować kolorowankę...

,,Blizny psychiczne ropieją dłużej niż fizyczne, a społeczne dłużej niż indywidualne."
Stefan Garczyński
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: