Przemek Polek
Administrator
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #125 : Luty 22, 2007, 13:40:33 » |
|
to samo co przedtem
jak sie mysli to nie trzeba nic zakrywac, i to sie tyczy zarowno dobierania wzorow "na cale zycie" jak i wyboru tatuatora ktory nie zrobi nam kancera jakiegos na skorze
jesli robiac tatuaz zakladasz z gory ,ze bedziesz sie go mogla kiedys wstydzic ,ale cover up moze Cie uratowac i zawsze mozna sobie to przykryc to po cholere sie dziarac??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natural
|
 |
« Odpowiedz #126 : Luty 22, 2007, 14:51:37 » |
|
to samo co przedtem
jak sie mysli to nie trzeba nic zakrywac, i to sie tyczy zarowno dobierania wzorow "na cale zycie" jak i wyboru tatuatora ktory nie zrobi nam kancera jakiegos na skorze
jesli robiac tatuaz zakladasz z gory ,ze bedziesz sie go mogla kiedys wstydzic ,ale cover up moze Cie uratowac i zawsze mozna sobie to przykryc to po cholere sie dziarac?? fated miala na mysli chyba jednak ewentualne wyjscie z sytuacji. nikt nie przewiduje przyszlosci i nie wie co bedzie za 20 lat. i moze sie tak stac, ze tatuaz bedzie 'nieaktualny'. ale dotyczy to kazdego tatuazu, nie tylko jakiegos 'znaczacego, gusta tez sie zmieniaja. i nawet jesli tatuaz przestanie sie podobac czy tez przestanie byc 'aktualny' to zawsze jest wyjscie w postaci cover up'a. nikt sie nie tatuuje zakladajac ze pozniej bedzie zalowac, bo to nielogiczne i samo sie wyklucza. nie robie sobie czegos na cale zycie wiedzac ze za 2 lata tego nie bede chciec. rownie dobrze mozemy rozmawiac o tym ze w ogole tatuowanie sie jest glupie. i moze i jest dla niektorych. i wtedy sie nie tatuuja. ale niech nie wmawiaja tatuujacym sie ze to glupie i ze beda zalowac.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #127 : Luty 22, 2007, 14:57:50 » |
|
nikt sie nie tatuuje zakladajac ze pozniej bedzie zalowac, bo to nielogiczne i samo sie wyklucza. nie robie sobie czegos na cale zycie wiedzac ze za 2 lata tego nie bede chciec. byś się zdziwiła a aktualnosc tatuazy zostawie bez komentarza bo sie znowu przepychanki zaczna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
disc5
|
 |
« Odpowiedz #128 : Luty 22, 2007, 15:21:31 » |
|
wg mnie jak ktos sobie robi dziare np TH to tylko i WYŁ¡CZNIE jego sprawa i tylko i WYŁACZNIE on tego moze zalowac.
|
|
|
|
|
|
otel Nevada 1982
|
|
|
|
Seniorita
|
 |
« Odpowiedz #129 : Luty 22, 2007, 23:18:50 » |
|
Oczywiście, iż to nie jest nasza sprawa, że ktoś sobie wydziara TH czy cokolwiek innego. Bo to nie nasze ciało i to nie my będziemy potem żałowć tej decyzji czy też nie. Jednak to bynajmniej nie oznacza, że nie można wyrazić swojego zdania :|. Przecież po to powstał ów wątek, czyż nie? (To tak do tego, co nas obchodzi czyjeś ciało i to co sobie chce wytatuowć itd.)
|
|
|
|
|
|
"...w życiu nie chodzi o to by sympatię zdobywać..."
|
|
|
fated
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #130 : Luty 23, 2007, 13:55:07 » |
|
chodzilo mi wlasnie o to co natural tam napisala. czyli ze to moze byc ewentualnie jakies wyjscie na przyszlosc, a nie ze sie tatuuje z zamiarem przykrycia tego za 2 lata, a po 2 nastepnych znow cover itd, az bede miec wystajaca dziare od ilosci tuszu.
|
|
|
|
|
|
I`m not a racist. I hate everyone equally.
Im większe cycki tym niżej spadają.
Go fuck yourself or die tryin'
|
|
|
|
disc5
|
 |
« Odpowiedz #131 : Luty 23, 2007, 15:49:18 » |
|
Oczywiście, iż to nie jest nasza sprawa, że ktoś sobie wydziara TH czy cokolwiek innego. Bo to nie nasze ciało i to nie my będziemy potem żałowć tej decyzji czy też nie. Jednak to bynajmniej nie oznacza, że nie można wyrazić swojego zdania :|. Przecież po to powstał ów wątek, czyż nie? (To tak do tego, co nas obchodzi czyjeś ciało i to co sobie chce wytatuowć itd.) gdzie Ty tu widzisz napis ' nie wolno komentowac ' ? !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Seniorita
|
 |
« Odpowiedz #132 : Luty 23, 2007, 16:55:09 » |
|
[ot]Nie musi być wyraźnie i jawnie napisane czarno na białym aby stwierdzić jakiś fakt czy też wyciągnąć jakieś wnioski.[/ot]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
natural
|
 |
« Odpowiedz #133 : Luty 23, 2007, 17:08:56 » |
|
temat ssie bo kaze nam oceniac gusta, czego sie robic nie powinno. nie podoba nam sie tatuaz, mowimy ze glupie takie srakie i oceniamy tym samym czlowieka ktory go posiada i jest glupi taki czy sraki bo ma taki tatuaz.
poglady i gusta to sprawa osobista i nikt nie powinien sie w to z butami wpierdalac i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
orfik
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #134 : Luty 25, 2007, 15:42:35 » |
|
i nikt (nie chodzi o Ciebie nikt  ) się nie wpierdala z butami w czyjeś życie. Człowiek jest istotą wolną i może robić ze swoim ciałem co mu się podoba :) Ale wiadomo, że każdy coś skomentuje pozytywnie lub negatywnie - żyjemy w takim, a nie innym swiecie :) i to jest normalne... a wypowiedzi w tym temacie nie miały nikogo obrażć lub tym bardziej ocenić kogoś osobowości po tatuaży czy kolczyku :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #135 : Luty 25, 2007, 19:57:01 » |
|
ok, ale taka 13 latka, to ona to robi w dużej mierze nie dla siebie, pomyślcie! po co są mass kultury? w sensie, TH po części, etc- dlatego uważam, że próg robienia sobie tattoo jest mądrą rzeczą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy
Neter
Użytkownik
white trash superstar
|
 |
« Odpowiedz #136 : Maj 14, 2008, 14:52:07 » |
|
Hmmmm, wiem że temat uśpiony od dawna, ale wczytuję sie w forum systematycznie i własnie do niego dotarłam, i tak mnie jedna rzecz ruszyła, w temacie dziary jakiejś kapeli... Przecież nie trzeba od razu dziabać sobie nazwy zespołu, czy tam loga, czy tam, kij wie, dyskografii na plecach  Jak ktoś ma zespół bliski jego sercu, i chce go jakoś nieostentacyjnie uwiecznić, może sięgnąc po jakiś wyjątkowo ważny dla niego cytat, czy jakiś inny motyw. Mam na plecach "płonące oczy" z Lateralusa TOOLa, i mimo iż od dłuższego czasu tool nie wywołuje już we mnie dzikich emocji, nie żałuje,a wręcz przeciwnie, planuje rozbudować wzór na resztę pleców, utrzymując "toolową" stylistykę. Why? Po pierwsze - cały ładunek emocjonalno-sentymentalno-znaczeniowy, po drugie - nieskromnie uważam że wzór jest naprawde udany  Za to jak ktoś chce nosić na sobie/przy sobie NAZWĘ KAPELI... uhm... od tego są naszywki, imho 
|
|
|
|
|
|
life's a grave... dig it.
|
|
|
|