Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: keloidy  (Przeczytany 5337 razy)
misiek54
Użytkownik

Ignoruj
« : Styczeń 06, 2007, 23:13:55 »

no wlasnie. jak zrobic zeby miec taka ladna, mocno wypukla skarke? bo ja niestety nie moge z zaden sposob tego uzyskac:/

http://misiek54.getphoto.pl

misiek54 nie odpowiada na pytania pokrywające się z tematyką forum. szczególnie na gg i pm
la bandita
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2007, 04:25:23 »

ja tez nie, swoja roze na dupie szorowalam, cytryna maltretowalam, infekcje miala okropna, ba, nawet brud w nia wcieralam :P
i chuj, zagoila sie ladnie i plasko :/
no ale generalnie rob wszystko co zle, tarcie jest wazne, nawet jak jzu zagojona bedzie, ona sie przez dlugo formuje. po kapieli jak sie wycierasz recznikiem to trzyj.
i rozciaganie danego miejsca, zarowno ruch, jak i naciaganie skory rekoma, tez pomaga w tworzeniu sie keloidow.
na na przedramieniu drapalam jedna rane dlugo, i sie keloid spory zrobil, i to juz dawno po zagojeniu.
Oli69
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2007, 10:20:36 »

ja mam wypukłe blizny, ale są to blizny powstałe po operacji. obydwie mam na łonie od przepukliny.
z blizn bez opieki medycznej i poza potrzeba tworzenia tych blizn mam na głowie wypukłą blizne, niewiem co wpłynęło na to.
możliwe że zamiast zszycia rany to to olałem i oblewałem sobie głowe piwem (wiem, gupi jestem) a na następny dzień zdrapywanie strupów do krwi i tak przez jakiś tydzień aż mi się znudziło

emptiness is loneliness, and loneliness is cleanliness
And cleanliness is godliness, and god is empty just like me
Naja
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : Styczeń 13, 2007, 18:51:27 »

ja zamierzam sobie zrobić skare na ramieniu ale włanie nie chce mieć keloidów,
nie podobają mi się w ogóle, wiecie jak zmniejszyć ryzyko ich wystąpienia?
może jest jakaś technika skaryfikacji przy której rzadziej występują (ja chciałam skin removal)?
SzamaN
Użytkownik

Apokaliptyczny Apostol

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : Styczeń 13, 2007, 21:35:11 »

wg mojego kumpla dobrym patentem jest temperatura , np opalenia rany zaraz po zrobiniu blizny , kumpel tak zrobil i mial wypukla, innym rozwiazaniem z jakim sie spotkalem bylo odrazu rtozgrzanym skalpelem nacinanie wzoru czy to prawda i czy dziala za kazdym razem  nie wiem

"Mój lśniący miecz i ma ręka sprawują sąd.
Dokonam zemsty na mych wrogach.
I odpłacę tym, którzy mnie nienawidzą!
O Panie! Posadź Mnie po prawicy swej
i zalicz mnie w poczet swoich świętych."
dr.sic
Administrator
Użytkownik

« Odpowiedz #5 : Styczeń 17, 2007, 05:45:27 »

Cytat: "Naja"
ja zamierzam sobie zrobić skare na ramieniu ale włanie nie chce mieć keloidów,
nie podobają mi się w ogóle, wiecie jak zmniejszyć ryzyko ich wystąpienia?
może jest jakaś technika skaryfikacji przy której rzadziej występują (ja chciałam skin removal)?

glebokosc ciecia ma duze znaczenie
no i dbanie o blizne

ala, a co z wysuszaniem bluzny?

Sadist nation
Bober
Gość

« Odpowiedz #6 : Luty 17, 2007, 15:29:01 »

ogólnie to biała rasa ma DUżO mniejsze predyspozycje do keloidów. Najfajniej mają czarni, im się szybko robią
a ogólnie NAM już najłatwiej się robią (jeżeli w ogóle) to na klacie, i ramionach.
a to, że masz duża bliznę po operacji, to najprawdopodobniej przerośnięta blizna, nie keloid- one się różnią zawartością łącznej i nabłonka.
Pałki
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : Maj 14, 2007, 09:02:53 »

keloidy są do dupy. na ramieniu mi sie zrobil po szczepionce, potem miale wycięty i zrobil sie jeszcze wiekszy. nie rozumiem co was w nich fascynuje :P

a tak wogule, moze wiecie jak to usunac?
Bober
Gość

« Odpowiedz #8 : Maj 21, 2007, 13:18:08 »

idź w końcu do dermatologa, oni mają jakieś tam sposoby na to, teraz moja dziewczyna będzie szła na leczenie tego, jak mi się uda ją namówić bo na rękach ma sporo ich.
vodo
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : Maj 22, 2007, 19:44:50 »

tez mialem cos takiego tyle ze o wieeeeeeeeeeeele mniejszego. dermatolog najpierw mi to traktowal laserem pozniej wstrzyknął sterydy i sie to takie calkiem plaskie zrobiło
koń
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : Maj 22, 2007, 23:58:22 »

tej, a keloidy to nie to samo co ziarnina?

unning in psychodelic mode.
bajlamo
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : Maj 24, 2007, 18:41:26 »

no ale generalnie rob wszystko co zle, tarcie jest wazne

hmm... strupow nie zdzierac... i wysuszac.. taka jest recepta na blizne wypukla..

poza tym mysle ze to zalezy duzo od miejsca czy keloid sie zrobi czy nie

..
Bober
Gość

« Odpowiedz #12 : Maj 24, 2007, 22:09:02 »

pisałem wcześniej
solaris
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : Maj 27, 2007, 00:49:25 »

Ja drapałem strupy i miałem wypukła bliznę an 11cm długości ok ok 1cm szerokości, przerobiłem ją na jaszczurke ala 3d. Jakoś to wygląda. Ale to była rana głęboka, ostrym drutem rozcięte Mrugnięcie

orn To Raise Hell
konieckurvvabajki
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : Styczeń 08, 2010, 01:49:40 »

Ja myślę, że to zależy od indywidualnych skłonności do gojenia. Ja mam tendencje do 'bliznowców', tak więc wszystkie blizny praktycznie są grube i wypukłe. Po jakiś 2-3 latach zaczynają blednąć i 'spłaszczać' się.  ogólnie swędzą zawsze cholernie. nic nadzwyczajnego
Bąku
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #15 : Styczeń 08, 2010, 11:51:22 »

No zależy od organizmu.  Ja mam 2 po tunelach (dodam, że były punchami robione), jednak przy innych kolcach nie miałem podobnego problemy.

tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : Styczeń 16, 2010, 19:26:50 »

zapewne zawartość kolagenu w organizmie ma znaczenie (jeśli  zwiększymy  synteze kolagenu to blizny powinny byc większe), jak również skłonności rodzinne a także rasa ( osoby  "czarne " mają skłonności do powstawania tego typu blizn)
dziu
Użytkownik

Jestem leniwa.

Ignoruj
« Odpowiedz #17 : Styczeń 17, 2010, 00:10:58 »

jeśli  zwiększymy  synteze kolagenu to blizny powinny byc większe
wapn witamina c i d?

jak sprawdzic czy ma sie duzo kolagenu czy malo:
uproszczony test marshalla, zlapac lewa dlonia kciuk prawej i sprobowac nim dotknac przedramienia (tej jasniejszej czesci), im blizej siegasz tym mniej kolagenu, mozna tez obejrzec ruchomosc barku albo przeprost w lokciu (kobiety maja nawet jak maja duzo kolagenu). u mnie kolagenu jest malo bo mam za malo wapnia... przeprost niewiarygodny i brzuch moge wypiac i udawac kobiete w osmym miesiacuxD

Muszę mówić mnieeej.
marcin_
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : Styczeń 17, 2010, 02:13:24 »

i brzuch moge wypiac i udawac kobiete w osmym miesiacuxD
foto na prv! Rogal
rasta
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : Styczeń 17, 2010, 21:28:43 »

wapn witamina c i d?

jak sprawdzic czy ma sie duzo kolagenu czy malo:
uproszczony test marshalla, zlapac lewa dlonia kciuk prawej i sprobowac nim dotknac przedramienia (tej jasniejszej czesci), im blizej siegasz tym mniej kolagenu, mozna tez obejrzec ruchomosc barku albo przeprost w lokciu (kobiety maja nawet jak maja duzo kolagenu). u mnie kolagenu jest malo bo mam za malo wapnia... przeprost niewiarygodny i brzuch moge wypiac i udawac kobiete w osmym miesiacuxD

a tą odległość w teście marshalla to tak na oko, czy są jakieś wytyczne :]

i niektórzy wcale nie muszą wypinać brzucha Chichot

Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda,
Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie,
Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
Nowy
dziu
Użytkownik

Jestem leniwa.

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : Styczeń 17, 2010, 23:49:07 »

sa wlasnie tylko nie wiem gdzie szukac;P wujek google nie umie mi pomoc (ale jutro juz bede znowu 100% szatyn wiec beda wieksze szanse na sukces:P), ale jak wpadne do doktorka andrzejka to go dopytam;P wiem ze jak dotkniesz to jest czwarty stopien;P i to sie jeszcze miesci w "cecha" a nie "choroba";P niemniej u mnie przy tym czwartym stopniu wiotkosci stawow (malo kolagenu = inna budowa torebki stawowej = wiotkie stawy) blizn praktycznie nie ma;] znikaja z czasem. i robia sie marne, rozdrapuje taka dziure w palcu juz drugi miesiac a ona i tak sie zmniejsza i wokol jest rozowiutkie a potem normalne;] jedna mam tylko taka co ja widac ale sie syfila rana dlugo;]
w kazdym razie jak sie dowiem to opowiem;P
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: