Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: rozciagac czy rozcinac ?  (Przeczytany 1019 razy)
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« : Luty 08, 2010, 22:10:44 »

więc sprawa ma sie tak - mam sobie ci ja tunele 25-28mm, zalezy co wloze, 28mm wchodzi bez problemu :) chce docelowo mieć 35-40mm. lecz - platki wygladaja mocno tak sobie, szybkie rozciaganie itd . - niewazne, w jednym uchu caly otwor jest dosc daleko od twarzy, w drugim jest w miare ok, to akurat winy asymetrii przy przebijaniu. daje fotki, i prosze o rade, czy jechac na scalpelling czy dociagac dalej :) w jednym uchu jak widac na fotce jest dosc malo skory u dołu, za to duzo wolnej po bokach, w drugim też ale akurat  na dole też jest sporo.

MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 09, 2010, 13:28:45 »

a ja bym na Twoim miejscu sie wstrzymal w ogole z rozciaganiem, zobacz jakie fioletowe ucho sie robi jak masz tunel, to nie wrozy nic dobrego. Teraz moja rada jest taka, zmniejszyc rozmiar o jakies 6-8 mm i tak ponosic za 2 lata jak sie skora unormuje to mozesz dopiero zaczac myslec o dalszym rozciaganiu, teraz jak bedziesz ciagnac dalej to skonczy sie na chirurgicznej rekonstrukcji platka ucha bo rozerwiesz albo sie przetrze chociazby w tym jednym uchu

Don't be afraid, needles are good ...

www.morbidsoul.pl.tl
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : Luty 09, 2010, 14:18:51 »

normalnie ucho takie nie jest, wtedy chyba wrocilem prosto z zimna, nie bede sie tlumaczyc bo wiem że przykladem dobrego rozciagania to te uszy nie sa, ale wrzuce nowe zdjecia jak to wyglada dzis :) nie jest sine w ogole, na dobra sprawe martwi mnie tylko to ucho gdzie skora jest na dole ciensza
Nowy
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #3 : Luty 09, 2010, 21:00:23 »

dlatego napisalem, ze zejdz pare rozmiarow nizej, ponosic tak ze 2 lata i spokojnie wtedy mozna pomyslec o docieciu tego jednego w gore
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : Luty 09, 2010, 21:29:27 »

to schodzę z tym jednym uchem w dół. gdy zejde do tych 20-22mm w nim, przybedzie skory na dole, to jaka przeszkoda stoi na wycieciu tej skory przy twarzy ? 2 lata brzmi dla mnie troche niebotycznie, przebiłem te uszy 7miesiecy temu
Aleksandra Kasiuk/slide
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #5 : Luty 09, 2010, 21:32:32 »

a z kimś się ścigasz na rozciąganie uszu? Mrugnięcie

BYNAJMNIEJ =/= PRZYNAJMNIEJ
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=6119
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : Luty 09, 2010, 21:35:07 »

mam na osiedlu taki konkurs, kto dobije pierwszy do 50mm dostanie dyplom prezesa spółdzielni mieszkaniowej :)
nigdzie mi sie nie spieszy, ale też schodzić to zawsze szkoda
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #7 : Luty 09, 2010, 22:39:19 »

stary a co lepsze :

- spokojne, bezproblematyczne dobicie wymarzonego wymiaru ?
- czy aby szybciej aby szybciej ??

zaufaj komus kto sie zna (wiem brzmi to malo atrakcyjnie) ale zaufaj, no dobrze nie 2 lata ale odpocznij rok chociaz, dociac do twarzy to nie problem nawet teraz ale nie osiagniesz tego efektu jaki ma byc, teraz powiekszenie przez skalpeling nie przyniesie dobrego efektu, nadal skora bedzie cienka i narazona na przetarcie lub poprostu przerwanie
tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : Luty 10, 2010, 15:22:22 »

pokażfoty jak to wygłada nie po powrocie z mrozu
bo jak dla mnie tez to wygłada jak troche zmęczone ucho łagodnie mówiąć
słyszałaś kiedyś że sie rozciąga góra 1-2 mm na tydziń
a ty masz dziurki od 7 miesięcy
a gdzie okres gojenia itp???
Aleksandra Kasiuk/slide
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #9 : Luty 10, 2010, 15:57:45 »

chyba 1-2mm na miesiąc. Mrugnięcie

tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : Luty 10, 2010, 19:48:13 »

napisałam GÓRA 1- 2 mm na tyg i to taki ośmiotysięcznik
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #11 : Luty 10, 2010, 20:57:36 »

no niestety ale zgodze sie z Ola, najbezpieczniej 1 mm miesiecznie, nie ma sloneczek, blowow, i innych ceregieli
rasta
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : Luty 10, 2010, 21:11:35 »

pisząc góra 1-2mm / tydzień zasugerowałaś 95% populacji, że to właśnie oni są w stanie bez uszczerbku na zdrowiu (ucha :P) to osiągnąć ;]

Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda,
Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie,
Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
modyfi
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : Luty 11, 2010, 21:08:23 »

Spiesz się powoli:)
tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : Luty 11, 2010, 21:32:06 »

chodziło mi o zobrazowanie zbyt prędkiego rozpychania a nie sugerowania komuś czegokolwiek
co złego to nie ja
 Bardzo_smutny  Bardzo_smutny  Bardzo_smutny
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #15 : Luty 11, 2010, 22:54:47 »

Chichot:D:D:D:D everybody knows that Chichot:D:D
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : Luty 28, 2010, 14:40:46 »

witam w tym pieknym prawie wiosennym dniu

tak to wyglada teraz, polepszylo sie, zszedlem troszku w dol, ale i tak po wyjeciu tunelu na noc w tym jednym uchu gdzie bylo mniej skory ta skora tak niebezpiecznie cienko wyglada, a potem sie rozchodzi i wyglada dość normalnie.

w tym mnie nic nie niepokoi, bede je normalnie rozciągać, to czerwonawe takie w srodku to blizna ktora sie zrobila pewnie od szybkiego rozciagania, ale nie wychodzi z zadnej strony po wlozeniu tunelu

a to to które było cieńsze, i które będe planować rozciąć, przy twarzy :)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: