kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« : Marzec 03, 2010, 20:50:18 » |
|
Witam wszystkich.Za tydzień idę do szpitala na wycięcię migdałków i słyszałam że muszę pozbyć się wszystkich kolczyków.Mam problem ponieważ posiadam 2 micro dermale między piersiami... czy muszę się ich pozbyć? Czy prawdą jest że pobyt w szpitalu zmusza do ściągnięcia wszystkich kolczyków?? Jeśli ktoś miał podobny problem to proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avarie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2010, 22:45:06 » |
|
Jeśli w czasie operacji zajdzie potrzeba użycia noża elektrycznego i/lub koagulatora to otoczenie wszystkiego co metalowe w Twoim ciele może zostać poparzone. W praktyce podobno można dogadywać się z lekarzami, że robisz to na własną odpowiedzialność, ale teraz pytanie, jak będzie dalej się trzymał microdermal w poparzonej tkance.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rasta
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2010, 02:10:38 » |
|
Zapytaj lekarza, a nie na forum?
|
|
|
|
|
|
Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda, Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie, Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 04, 2010, 09:36:51 » |
|
Mam nadzieję że nie będzie używany nóż elektryczny ani nic takiego.Szkoda by było się ich pozbywać.Dzięki za odpowiedź.Dopytam jeszcze mojego lekarza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 04, 2010, 19:04:05 » |
|
Zapytaj lekarza, a nie na forum?
A jakieś 50% polskich lekarzy powie, że to nie kolczyki, tylko masochizm i żeby się leczyć psychiatrycznie :)
|
|
|
|
|
|
666
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 04, 2010, 19:13:40 » |
|
No właśnie tego się obawiam.Lekarze nie lubią kolczyków i boję się że każą mi je usunąć.Jestem pełnoletnia więc chyba da się zrobić że będę miała kolczyki na własną odpowiedzialność.Jeśli w grę wejdzie jakiś elektroniczny sprzęt to oczywiście będę zmuszona je wyjąć bo nie chcę zostać poparzona.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avarie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 04, 2010, 20:52:06 » |
|
Pełnoletniość nie ma tu nic do rzeczy. A to, czy potrzeba przypalić jakieś naczynko wychodzi z reguły w trakcie. Są zabiegi, przy których nie ma szans, żeby nie używać bzyków, ale wycięcie migdałków wykonuje się w różny sposób, więc po prostu dopytaj. Choć nie liczyłabym na przychylność.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 04, 2010, 22:17:50 » |
|
Trochę odbiegając od tematu...bardzo irytuję mnie podejście lekarzy do kolczyków :/ Np gdy przebywałam w szpitalu badający mnie lekarz po zobaczeniu dziurek po kolczykach stwierdził że "na mózgu powinnam sobie zrobić" :/ bardzo denerwuję mnie taki brak tolerancji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdaEn
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 05, 2010, 01:44:14 » |
|
musisz isc i dogadac si e z lekarzem nie ma innej opcji w tym wypadu, poznasz szczegoly bedzie latwiej zdecydowac co zrobic, a co do braku przychylnosci lekarzy to nic na to nie poradzisz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Avarie
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 05, 2010, 07:05:17 » |
|
kasssia9202 A czemu podejście lekarza miałoby być inne od podejścia pierwszej lepszej osoby na ulicy? :) Zwłaszcza, że lekarz widzi w tym od razu potencjalne wrota zakażenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 05, 2010, 10:07:51 » |
|
Racja muszę się dogadać :) Dzisiaj idę do mojej lekarki.Rozumiem że lekarz to taka sama osoba jak te opluwające na ulicy ale gdyby miał chodź trochę wiedzy o piercingu wiedziałby że przekłuwanie jest wykonywane sterylnie a o kolczyka potem bardzo się dba.Z drugiej strony nie oczekuję od lekarzy przychylności tylko chodź trochę zrozumienia.A takim tekstem "na mózgu sobie zrób" udowodnił tylko swój brak kultury.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 05, 2010, 12:27:21 » |
|
Na szczęście nie ten sam  Wróciłam właśnie od lekarza :) dało się dogadać.Będzie ok i zachowam implanty :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
AdaEn
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 05, 2010, 13:48:22 » |
|
no to cie ciesze, zawsze trzeba wierzyc w rozmowe :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Boecik
Użytkownik
Katsu !
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 05, 2010, 17:03:08 » |
|
udzielil Ci jakis ciekawych informacji na ten temat?
|
|
|
|
|
|
'- Przepraszam, hmm, ma pan banana w uchu. - Przykro mi, ale nie wiem, o co panu chodzi. - Ma pan banana w uchu! - Głośniej, proszę, bo mam banana w uchu! '
Przebudzenie.
|
|
|
Nowy
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 05, 2010, 17:13:02 » |
|
Powiedzieli jak będzie wyglądał zabieg i że kolczyki nie stanowią dużego problemu.Wytłumaczyłam poprostu że tego nie da się wyjąć jak normalny kolczyk.Oczywiście wszystkie inne wyjme żeby nie przeginać a te dwa md zostawie :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|