|
naim
|
 |
« Odpowiedz #475 : Styczeń 27, 2010, 22:16:48 » |
|
mozesz sobie obkleic sutek - ja swoim klientkom polecilem ten przezroczysty plater oddychajacy - zapomnialem jego nazwy - sa tancerkami i sobie to na wystepy nakleily. Pomoglo - nie ruszalo im sie za bardzo, na to sportowy stanik i bylo luz. Morbid - pomoz - jak sie ten plaster nazywal co polecasz? tegaderm? medipore +pad?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #476 : Styczeń 27, 2010, 22:41:19 » |
|
tegaderm a na sutek wystarczy wielkosci 5x5 cm :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naim
|
 |
« Odpowiedz #477 : Styczeń 28, 2010, 08:23:22 » |
|
Dziękuje:) Wczoraj nie mogłem sobie przypomnieć który to z tych 2:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naim
|
 |
« Odpowiedz #479 : Styczeń 28, 2010, 15:38:02 » |
|
O ile nie wkręci Ci się i nie zaklinuje w szparze pomiędzy klepką to nie  A tak na serio to po to się właśnie obkleja tegadermem i zakłada sportowy stanik zeby kolczyk się nie ruszał i nie narobił problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hispaniola
Gość
|
 |
« Odpowiedz #481 : Marzec 04, 2010, 10:27:39 » |
|
Mam pytanie w związku z kolczykami...przekłute miałam w sierpniu, a ciągle coś się z nimi dzieje. Wiem, że sutki długo się goją, ale ostatnio obudziłam się z zakrwawionym kolczykiem. Codziennie przemywam solą fizjologiczną, ale zastanawiam się czy nie użyć czegoś na gojenie. Jak mi radzicie? Dodam, że już wyjmowałam kolce i nie boli nic, tyle że ciągle się babrzą. Czy to może być też od tego, że znów śpię na brzuchu? :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
koozie
|
 |
« Odpowiedz #482 : Marzec 04, 2010, 12:47:03 » |
|
Kłute na kółeczku, czy na bananie ? Czy to może być też od tego, że znów śpię na brzuchu? :P
Możliwe, możliwe : P
|
|
|
|
|
|
What's the price of pleasure? What's the price of pain?
|
|
|
rasta
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #483 : Marzec 04, 2010, 15:19:58 » |
|
Warto wziąć pod uwagę również: Dodam, że już wyjmowałam kolce... co jak głosi stare chińskie przysłowie jest pomysłem złym w przypadku gojących się kolczyków.
|
|
|
|
|
|
Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda, Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie, Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #484 : Marzec 04, 2010, 19:10:30 » |
|
Sutki potrafią goić się pół roku albo i dłużej (bądź nie zagoić się w ogóle). W moim przypadku były też bardzo podatne np. na alkohol i syfiły się po piciu przez niemal rok od ich zrobienia. Spanie na brzuchu, zahaczanie o pościel i odzież - wszystko ma spory wpływ na gojenie. Naderwany kanał szybko prowadzi do rozpoczęcia procesu gojenia niemal od nowa i tak można w nieskończoność. Może też doprowadzić do migracji, więc trzeba się pilnować.
Na gojenie Octenisept, ale ja osobiście nie dałbym tyle kasy za coś takiego :) Gojenie kolczyka to zajebista zabawa, nawet jeśli czasami jest męczące ;]
|
|
|
|
|
|
666
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #485 : Marzec 04, 2010, 19:12:58 » |
|
oj moga moga sie dlugo goic, ja jednego niestety ale ponad rok czasu meczylem ale wygralem woje i zagojony juz od 3 lat w koncu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pantokrator
Użytkownik
Pierce Your Brain!
|
 |
« Odpowiedz #486 : Marzec 04, 2010, 22:53:40 » |
|
Na gojenie Octenisept, ale ja osobiście nie dałbym tyle kasy za coś takiego :)
Warto dać, na prawdę, gojenie przebiega dużo łagodniej i przy każdym problemie w trakcie noszenia jest pomocny. z resztą to nie jest jakaś straszliwa kasa:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pani_ka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #487 : Marzec 04, 2010, 23:40:57 » |
|
nie ładnie kontynuować oftop ale chciałam jeno rzec ze jak go ostatnio kupowałam - we wrzesniu 2009 w aptece na pradze, to dałam 23 zl za tą malą buteleczkę. a biorac pod uwagę ze wygoiłam sutki i jeszcze płyn został, czyli jest wydajny, to chyba nie ma co narzekać. ;>
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hispaniola
Gość
|
 |
« Odpowiedz #488 : Marzec 06, 2010, 15:56:56 » |
|
Banany mam od początku. Musiałam je w końcu zdjąć, chciałam je dokładnie przemyć i po tym nic mi się nie działo, w sumie nawet lepiej było bo przekłucia dokładnie przemyłam solą, a kolce wodą utlenioną. Od tego czasu już mniej się paprają. To ja sobie kupię ten cudowny środek, jak często trzeba go używać? I czy najpierw przemyć solą, potem Octenisept?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziu
Użytkownik
Jestem leniwa.
|
 |
« Odpowiedz #489 : Marzec 06, 2010, 18:26:07 » |
|
kobieta banany w sutkach... brzmi zle. ja tez placilam 23zl za 50ml, opiekuje sie teraz 4 dziurkami od jakichs 2 miesiecy i zuzylam 1/3 moze... i wydaje mi sie ze za duzo go uzywam ale nie umiem psiknac tak malo zeby nie sciekalo;P goi sie lepiej bez kitu bo mi sie wczesniej wdawaly jakies infekcje a teraz nie zauwazylam, moze zbieg okolicznosci, moze tez bardziej uwazam na dziury i nie macam, ale jestem sklonna przychylic sie do tego ze octenisept potrafi:) sol to raczej po to zeby mniej zuzyc octeniseptu niby, bo ona sama w sobie to raczej nic nie daje poza tym ze jest:D woda utleniona to syf. mam zle wspomnienia z dziecinstwa:D
|
|
|
|
|
|
Muszę mówić mnieeej.
|
|
|
|
DeadChris
|
 |
« Odpowiedz #490 : Marzec 25, 2010, 23:00:27 » |
|
mam pytanko,wczoraj miałem pzekuwane 2 sutki,mam kółeczka 1.6 mm,średnica też w sam raz,nie przeszkadzają,w sumie to już prawie nie czuje bólu,moge nawet na brzuszku leżeć,piercerka nie powiedziała mi czy mam nimi ruszać itp jak to jest ? ruszać ? czy nie podrażniać ?
|
|
|
|
|
|
2 x nipple piercing & tongue split dehumanization process in progress : )
|
|
|
rasta
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #491 : Marzec 26, 2010, 00:24:01 » |
|
Rozmoczyć solą fiz., przemyć octeniseptem i nie kręcić jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #492 : Marzec 26, 2010, 00:25:07 » |
|
Kółeczka niedobrze ;] Jak spuchnie to będzie kapa :) Na gojenie banany / sztangi jedynie. No ale próbuj szczęścia, co masz do stracenia ;] Ruszaj jedynie po przemyciu solą fizjologiczną i rozmoczeniu ewentualnych strupów, ktore mogą się tam robić. Jeśli chcesz bardziej manewrować kolcami, to najlepiej np. po kąpieli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #493 : Marzec 26, 2010, 10:25:22 » |
|
tez uwazam ze najlepsze na wygojenie sa sztangi i to z ptfe, a reszta jak wyzej, rozmoczyc sola strupki, dokladnie usunac wszystko i zdezynfekowac octeniseptem.
Co do lezenia na brzuchu to tym bardziej odradam przy kolkach
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vipera
Gość
|
 |
« Odpowiedz #494 : Marzec 29, 2010, 08:41:07 » |
|
a przepraszam ,że wtrącam...czy trzeba kręcić kolcami w sutkach? ja po przemyciu i odkażeniu (octeniseptem) delikatnie je przesuwam (mam sztangi) na boki i później jeszcze raz odkażam- może tak być? Poza tym nie zauważyłam,żeby jakoś wyjątkowo się wrastały czy utykały,nic mi się do tej pory nie sączyło ani nic..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pantokrator
Użytkownik
Pierce Your Brain!
|
 |
« Odpowiedz #495 : Marzec 29, 2010, 09:14:59 » |
|
może tak być, ale nie przesuwaj ich gdy nie czyścisz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasssia9202
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #496 : Maj 29, 2010, 19:51:12 » |
|
Chciałabym zrobić kolczyka w sutku ale mam pewne wątpliwości... Czy po zrobieniu takiego kolczyka nie będzie w przyszłości problemów z karmieniem piersią?? Bo słyszałam różne opinie np że coś tam się uszkodzi i nie będzie to możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
naim
|
 |
« Odpowiedz #497 : Maj 30, 2010, 00:00:14 » |
|
http://pl.wikipedia.org/w...%C5%82owieka#Budowa_sutkai cytat: U kobiet, które nie rodziły, przewody mleczne przedstawiają się jako lite, kolbowato zakończone cewy, jedynie miejscami posiadające światło. W czasie ciąży w gruczole dochodzi jednak do szeregu zmian – przewody mleczne rozrastają się, oddając boczne rozgałęzienia, uzyskujące światło. W okresie przekwitania następuje zanik tkanki gruczołowej.Więc nie, nie będzie problemu. Po wyjęciu kanał w sutku dość szybko zarasta więc nie powinnaś mieć problemów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #498 : Maj 30, 2010, 14:19:29 » |
|
Poza tym kanalików jest znacznie więcej niż można uszkodzić kolczykami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pani_ka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #499 : Maj 30, 2010, 14:45:11 » |
|
poooozatym było to tu na bank napisane.całkiem niedawno przeczytałam te wszystkie strony przed zrobieniem kolca i w cale mnie ta ilośc stron nie bolała, a informacji uzyskałam więcej niż oczekiwałam
to tak a propos tego że stron dużo a się ludziom czytać nie chce. to trzeba społeczeństwo zmienić a nie forum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|