Strony: << 1 ... 3 4 [5]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Kolczyk - ucho  (Przeczytany 11220 razy)
dredlok
Moderator Globalny
Użytkownik

« Odpowiedz #100 : Czerwiec 02, 2006, 01:02:28 »

A może jednak gumka?

Dzieci są milsze od dorosłych
Zwierzęta są milsze od dzieci
Mówisz, że rozumując w ten sposób
musze dojść do twierdzenia
że najmilszy mi jest pierwotniak pantofelek

No to co
Milszy mi jest pantofelek
od ciebie, ty skurwysynie...'
dns
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #101 : Listopad 13, 2006, 16:49:43 »

A wiec, mam helixa ponad 4 miesiace, przed ten czas udalo mi sie uporac min z ziarnina. Teraz mam oto taki problem, ucho wokol miejsca przeklucia jest pogrubione. Od zewnatrz wszystko wyglada ok, jedynie to pogrubienie jest. Co to moze byc? Mialem nadzieje, ze to samo sie unormuje, ale czekam juz tyle czasu a nie widac zadnych efektow.
neko
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #102 : Kwiecień 12, 2008, 19:08:56 »

yoł, ponad 2 miesiące temu kułem ucha po tunele.
Wszystko sterylnie, ładnie, przez dobrego doświadczonego piercera (yy może stąd, xbamx).
Igła miała 1,2mm.

Prawe ucho wygoiło się super, ładnie wygląda, zero śladów :)
Natomiast lewe.. Tydzień, może 2 tygodnie po kłuciu urosło coś POD kolczykiem,
taka kuleczka, utrzymuję się ciągle, okropnie boli przy dotykaniu.

Jeden z modów stąd, powiedział, że to może być ziarnina (?)
oraz żebym przemywał spirytusem w celu wysuszenia.

2-3 tygodnie później zero efektu...

TO coś jest spore, a ja mam malusieńkie płatki uchuf ;/

Fotenshyns:

http://img501.imageshack....g501/9264/dsc00014di9.jpg   

http://img501.imageshack....g501/8133/dsc00008ms0.jpg

No teges, pomocy xd slajdzik :<
Sandi
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #103 : Kwiecień 14, 2008, 18:07:13 »

to jest ropa?
mialam cos takiego w helixie (tylko duzo mniejsze) i przeklulam, wydusilam cala rope, i dbalam dalej o to.
nie wiem czy dobrze zrobilam, ale nie zamierzalam z taka gulka czekac.
zreszta juz kilka razy tak mialam (we wspominanym przeze mnie w innym temacie helixie ktory mi migruje) i z dwa razy samo pękło (bo kilka razy tak mialam) i to było gorsze bo nie mialam przy sobie np chusteczek czy wacików i soli fiz.dlatego stwierdzilam ze wale czekanie i sama przekłuwalam to igła Jęzor
bialo_lba
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #104 : Kwiecień 15, 2008, 06:54:22 »

Sandi, zdaje sie ze mam identyczny problem, mozesz napisac na czym polega to "dbanie o to" po przekluciu i wycisnieciu ropy? bo ja probowalam juz wiele sposobow i nic mi nie pomaga, a dzis rano spuchlo na dodatek i swedzi cholerstwo.

"there's nothing finer than having a vagina"
Sandi
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #105 : Kwiecień 15, 2008, 18:38:15 »

najpierw sprobuj tribioticiem ale max tydzien uzywaj bo to antybiotyk
jak nie pomaga to ja robie masc z polopiryny S Jęzor i jest ok
no ale potem znow mam gulke z ropa predzej czy pozniej wychodzi WTF
i doszło do tego ze migruje. WTF WTF WTF
bialo_lba
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #106 : Kwiecień 15, 2008, 19:48:45 »

tribiotyku uzywalam, neomecyny tez. a jak sie robi ta masc  z polopiryny? rozkruszyc tabletke i zmieszac z czyms czy chodzi o cos w ogole innego? czasem piszecie tez o leczeniu aspiryną - na tej samej zasadzie?
Sandi
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #107 : Kwiecień 21, 2008, 20:29:24 »

no rozkruszasz polopiryne dajesz kilka kropel wody zeby masc taka wyszla i na dziurke ;>
czarnuch.a
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #108 : Lipiec 11, 2008, 07:52:19 »

Znajoma dziurawiła sobie ucho tydzień temu, od dwóch dni ją strasznie boli i jest mega opuchlizna, przy czym nie ma żadnych wycieków, jedynie dziś był jakiś strupek(nie ropa). Kolczyk robiony u kosmetyczki i zostawiony sam sobie. Ja już sama nie wiem co to jest, czy kwestia, że to tani złom, który daleko jest od stali chirurgicznej, czy może za krótki kolczyk. Celowałabym w coś z tego, chociaż bardziej w to drugie. Poradziłam jej smarować tribioticiem, ale pani w aptece dała jej tribactit(podobno to to samo) w sprayu.
Dorzucam zdjęcia, może ktoś by coś doradził.
http://i284.photobucket.c...ll13/Dotka90/100_4860.jpg
http://i284.photobucket.c...ll13/Dotka90/100_4863.jpg
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik

« Odpowiedz #109 : Lipiec 11, 2008, 10:34:35 »

ciezko powiedziec od czego to bo nie wiemy co robila ta Twoja znajoma przez ten tydzien. na fotkach tez malo widze. niech proboje tym sprayem i nie dotyka kolczyka. szpatulka do ucha niech usuwa wszystko co jej sie tam zbiera

marcin_
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #110 : Lipiec 11, 2008, 18:07:54 »

Znajoma dziurawiła sobie ucho tydzień temu, od dwóch dni ją strasznie boli i jest mega opuchlizna, przy czym nie ma żadnych wycieków, jedynie dziś był jakiś strupek(nie ropa). Kolczyk robiony u kosmetyczki i zostawiony sam sobie. Ja już sama nie wiem co to jest, czy kwestia, że to tani złom, który daleko jest od stali chirurgicznej, czy może za krótki kolczyk. Celowałabym w coś z tego, chociaż bardziej w to drugie. Poradziłam jej smarować tribioticiem, ale pani w aptece dała jej tribactit(podobno to to samo) w sprayu.

1. Pani kosmetyczka - niesterylny pistolet. Może jakaś infekcja?
2. Jest gorąco - może podwyższone ciśnienie krwi powoduje opuchliznę?
3. Koleżanka nie jest uczulona na nikiel? Może ta kosmetyczka używa kolczyków nim pokrytych.
4. Może też jest osłabiona przez jakąś alergię?
5. Dbała o higienę bezpośrednio po zabiegu? Sól fizjologiczna i te sprawy?

Tylko to mi przychodzi do głowy.

6. Właśnie mi to przyszło do głowy - koleżanka nosi spięte włosy, czy rozpuszczone? Gdzieś czytałem, że kontakt rany z włosami naprawdę utrudnia gojenie etc, aczkolwiek głowy sobie nie dam uciąć ;p
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik

« Odpowiedz #111 : Lipiec 11, 2008, 18:17:22 »

bo utrudnia. tym bardziej latem kiedy czlowiek sie tyle poci
la bandita
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #112 : Lipiec 20, 2008, 21:37:50 »

mi to po prostu wyglada na marna opuchlizne, ktora bywa dosc czesta przy przekluciach chrzastki.
no i kolczyk tez za ciekawie nie wyglada, pewnie niezbyt dobrej jakosci material. no ale na tym drugim zdjeciu wyglada jakby troche miejsca bylo, nie widac by sie wrzynal, ale moze zle widze
koopa
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #113 : Lipiec 22, 2008, 01:20:24 »

Podpne sie pod temat-
piercer kazal mi smarowac przeklucie przez 2 pierwsze tygodnie diaseptylem/biseptine a potem przejsc na sol fiz. Zrobic tak jak powiedzial? :p
m.całus
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #114 : Marzec 05, 2010, 06:50:28 »

witam mam w uszach  kolczyki tytanowe. ostatnio zgubilem kulke i kupilem ze stali chirurgicznej bo nie bylo innej. teraz mam w jednym uchu stalowa a w drugim tytanowa. Czy stwarza to jakis problem (dwa tyg temu przebilem uszy)?
tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #115 : Marzec 05, 2010, 07:28:58 »

a ty zauważasz różnicę w gojeniu???
jesli nie masz odpowiedź
jeśli  tak również masz odpowiedź
Strony: << 1 ... 3 4 [5]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: