Przemek Polek
Administrator
Użytkownik
|
 |
« : Maj 14, 2009, 11:35:12 » |
|
Podobnie jak w przypadku opracowanego wcześniej FAQa dotyczącego rozciągania uszu zachęcam i tym razem do składania propozycji pytań do nowego FAQa nad jakim pracujemy. z góry dzięki za pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misiek54
|
 |
« Odpowiedz #1 : Maj 14, 2009, 19:00:24 » |
|
1.jak nalezy pielegnowac swiezo przeklute miejsce? 2. dlaczego nie wolno uzywac spirytusu/wody utlenionej? 3. dlaczego nie wolno uzywac trybiotyku?
i w sumie zdaje mi sie ze odpowiedzi na te pytania wyczerpia temat:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anima_Sola
Użytkownik
The unDEAD
|
 |
« Odpowiedz #2 : Maj 14, 2009, 19:51:01 » |
|
wyszło mi takie coś, czyli krótko o ziarninie, infekcji i migracjach:) no i może przy okazji - kiedy należy kolca wyjąć, a dalej jakie kolce do jakich przekłuć [no bo w sumie całkiem często trafiają tutaj osoby ze sztangami miast surface'ow więc można by chociaż o tym info zamieścić. surfacea 'raczej' nikt sam robić nie będzie.]
|
|
|
|
|
|
Please, forgive me my language.
|
|
|
kasia
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #3 : Maj 14, 2009, 19:55:16 » |
|
można jeszcze dodać objaśnienie co do opatrunków i takich tam, o kąpielach w morzach, jeziorach itp :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
agat_r
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #4 : Maj 14, 2009, 20:07:14 » |
|
i odnosnie wydzielin - jak wyglada ropa a jak limfa (byl przed chwila taki temat chyba) i co moze byc niepokojace. i jeszcze "co to jest to biale co wyroslo pod kolczykiem w jezyku"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pani_ka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Maj 14, 2009, 22:39:10 » |
|
no i najwazniejsze najczesciej zadawane pytanie ile goi sie kazdy kolczyk dlaczego to sprawa indywidualna i dlaczego tak dlugo skoro po 2óch tygodniach kolec wyglada normalnie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CowboyRoxy
Użytkownik
Foxy lady
|
 |
« Odpowiedz #6 : Maj 14, 2009, 22:52:56 » |
|
no i może jeszcze: - ile kosztuje? - bardzo boli?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aqL
Użytkownik
THERE`s PROBABLY NO GOD
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 15, 2009, 07:10:05 » |
|
No Misiek napisał konkretnie, więc:
-jakich maści, specyfików powinno się używać na świeże przekłucia?
|
|
|
|
|
|
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
|
|
|
Anima_Sola
Użytkownik
The unDEAD
|
 |
« Odpowiedz #8 : Maj 15, 2009, 19:16:05 » |
|
no i może jeszcze: - ile kosztuje? - bardzo boli?
może ile średnio kosztuje i dlaczego warto czasem zapłacić więcej i nie mieć blizny do końca życia:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #9 : Maj 15, 2009, 20:42:07 » |
|
nie bardzo tylko wiem co ma wspólnego cena przekłucia z tematem FAQa?? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziamka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #10 : Maj 15, 2009, 21:18:50 » |
|
jeszcze wydaje mi się, że przydały by się fotki przykładowe jak wygląda ziarnina, jak wygląda wychodzący kolec itd. żeby było jasno i obrazowo czym się różnią od zwykłej opuchlizny po przekłuciu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anima_Sola
Użytkownik
The unDEAD
|
 |
« Odpowiedz #11 : Maj 16, 2009, 11:36:35 » |
|
faq - frequantly asked questions. jak czytam to forum to masa osób się pytała o cenę przekłuć:) może jakiś taki względny cennik minimalny uchroniłby kogoś kiedyś przed kiepskiej jakości kolcami, które ja osobiście wiąże ze zbyt niską ceną przekłuć [kiedyś chyba gdzieś w usa coś wisiało 'tylko teraz 2 przekłucia za 5$'][albo może ktoś by chociaż zastanowił się jeszcze raz 'czemu tak tanio?']
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pani_ka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #12 : Maj 16, 2009, 12:13:01 » |
|
może nie cennik jeno odesłanie do działu opinie gdzie studia i osoby indywidualne zostały polecone albo nie a opinia została uzasadniona. a jak się juz wie gdzie najbliżej znajduje się ktoś godny polecenia to się pyta bezpośrednio czy szuka cennika na stronce (o ile taka istenieje).
cennik ciężko bo ceny naprawde mocno się różnią i nie każdy wykonuje każe przekłucie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CowboyRoxy
Użytkownik
Foxy lady
|
 |
« Odpowiedz #13 : Maj 16, 2009, 15:55:56 » |
|
E, ja się zdzierałam jeno 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aqL
Użytkownik
THERE`s PROBABLY NO GOD
|
 |
« Odpowiedz #14 : Maj 16, 2009, 21:14:17 » |
|
Moim zdaniem cennik zbędny. Jak ktoś będzie serio chciał zrobić kolca i się nad tym dobrze zastanowi i poszuka na forum trochę to znajdzie parę portfolio z cenami i mniej więcej będzie mógł wiedzieć czego oczekiwać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka69
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 23, 2009, 02:09:57 » |
|
popieram wszystko oprócz cennika. pielęgnacja (czym, jak często, czego nie używać), jakieś zdjęcia jak wygląda np przekłucie które już klasyfikuje się do wyciągnięcia kolca np. ziarnina, migracja. I myślę, że coś ku ostrzeżeniu zdjęcia po wyciągnięciu kolca z powodów np. złego kolca, ratowaniu na siłę itp
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
klaustrofobia
|
 |
« Odpowiedz #16 : Sierpień 08, 2009, 15:19:19 » |
|
myślę, że wartoby też napisać żeby przy gojeniu ograniczać używki itd. I napisać, że jeśli dana osoba jest uczulona na to, to niech uzyje kolczyka zrobionego z czegos innego. Dużo osób też martwi się o szkliwo zebow i opadanie dziąseł. O tym też możnaby napisać. To tyle z mojej strony:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
materina
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Sierpień 19, 2009, 22:00:49 » |
|
A czy gdzieś już można znaleźć odpowiedzi na te pytania?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy
Przemek Polek
Administrator
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #18 : Sierpień 20, 2009, 08:24:54 » |
|
A czy gdzieś już można znaleźć odpowiedzi na te pytania?
czesc na forum a FAQ w przygotowaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vipera
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 29, 2010, 08:35:04 » |
|
że trzeba mieć czyste łapki i dotykać kolca i przekłutego miejsca jak najrzadziej i tylko czytymi łapkami
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przemek Polek