MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #225 : Luty 23, 2010, 23:14:00 » |
|
no kapke za wysoko, a co Ci da zmiana kolczyka ?? przeklucie przeciez zostanei na tej samej wysokosci, nie obnizy sie przez zmiana kolca :)
Jesli strasznie Ci to przeszkadza to wyjmij, zagoic trzeba i mozna zrobic nizej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KoneKee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Luty 23, 2010, 23:21:30 » |
|
boje się, że na bananie wyrośnie, skoro jest trochę za wysoko, dlatego myślałam, że jakbym zmieniła, to będzie mniejsze prawdopodobieństwo wyrośnięcia skoro nie przeszkadza, to nie ma potrzeby zmieniać, jeśli nic się nie dzieje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #227 : Luty 24, 2010, 08:47:15 » |
|
nie trzeba, jesli Tobienie przeszkadza, nie zahaczasz o nic to nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiedzminka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Luty 24, 2010, 18:10:40 » |
|
Mam parę pytań do posiadaczek Christiny: Czy odczuwacie jakoś obecność tego kolczyka podczas wykonywania codziennych czynności jak np. chodzenie, siedzenie, itp. albo podczas uprawiania sportów, np. jazda na rowerze? Czy ten kolczyk mocno odznacza się pod bielizną? Macie czasem jakieś nieprzyjemne odczucia fizyczne z powodu posiadania tego kolczyka? Czy zagojony kolczyk można na jakiś czas wyjąć czy trzeba mieć go cały czas w ciele?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #229 : Luty 24, 2010, 23:14:30 » |
|
nie posiadam ale moge cos jako piercer powiedziec z relacji moich klientek
nie przeszkadza przy codziennych czynnosciach o ile nie za duze sa kulki, jazda na rowerze w ogole nie przeszkadza, to sie nie ociera prawie wcale wtedy, jest to kolczyk czysto wizualny wiec odczuc fizycznych poza kwestia np naderwania czy ziarniny nie ma (pomijajac juz sama migracje), jak bardzo sie odznacza pod bielizna to wlasnie zalezy od wielkosci kuleczek i anatomicznej budowy
Pytanie: po co chcesz wyciagac kolczyk ?? Chodzi o badania ginekologiczne ? akurat christina w niczym nie przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiedzminka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Luty 24, 2010, 23:35:39 » |
|
Thx za odpowiedź Morbid. O wyjmowanie tego kolczyka pytałam tak z ciekawości. Z tego co przeczytałam w tym temacie większość osób poleca kolczyk z ptfe a nie z tytanu. Jest jakaś wyraźna różnica na plus w gojeniu się kolczyka z ptfe albo tego z tytanu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
MorbidSoul
Moderator Globalny
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #231 : Luty 25, 2010, 14:24:33 » |
|
tytan to metal ma ustalony wygiety ksztalt, ptfe to rodzaj elastycznego teflony ktory moze sie odpowiednio ksztaltem dopasowac do miejsca
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiedzminka
Gość
|
 |
« Odpowiedz #233 : Marzec 06, 2010, 21:39:59 » |
|
Ja od tygodnia mam w tym przekłuciu tytanowy kolczyk wygięty w literę L (L-bar) 15mm 1.6 i nie mam żadnych problemów z gojeniem i wżynającą się górną kulką. Może w Twoim przypadku wystarczy trochę mocniej wygiąć tego banana, jeśli to jest możliwe, ale znawcą tematu nie jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Funky
|
 |
« Odpowiedz #234 : Marzec 07, 2010, 01:44:37 » |
|
Bo właśnie do christiny stosować się powinno L-bary, a nie banany, dobrze myślę?
|
|
|
|
|
|
666
|
|
|
Krystyna_jestem
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Marzec 07, 2010, 09:31:26 » |
|
dziekuje, moge jeszcze prosic o polecenie jakiegos sklepu w ktorym kupie wlasciwego kolczyka, czy lepiej isc do studia, zeby dobrali?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pani_ka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #236 : Marzec 07, 2010, 10:13:27 » |
|
mamy tu dział 'sklepy internetowe' więc poszukaj i zobacz ceny
zawsze w razie czego możesz iść do studia i poprosić żeby wygięli Ci ptfe w pożądany kształt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|