Strony: << 1 2 3 [4]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zdjęcie do dowodu a kolczyki na twarzy  (Przeczytany 27227 razy)
aqL
Użytkownik

THERE`s PROBABLY NO GOD

Ignoruj
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 17, 2009, 17:02:24 »

No a ja jestem z naszego urzędu bardzo zadowolony. Moja dziewczyna teraz robiła dowód i jak u fotografa nam nawciepywali, że tego nie przyjmą i potem nie uznają reklamacji bla bla, a w urzędzie babka się uśmiechnęła, powiedziała, że fajne kolczyki ze strachem w oczach i przyjęła :) A ona ma 19 tunele i parę innych, więc jak widać to na serio zależy od miejsca...

Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
Darunia511
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #76 : Lipiec 04, 2009, 14:57:48 »

Ja mam na dowodzie zdjecie z kolczykami, nie miałam z tym zadnych problemów. Jedynie tunele musiały zostać wyretuszowane (lub wyjęte...).
agat_r
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #77 : Lipiec 04, 2009, 20:54:55 »

dla odmiany do paszportowych zdjec tunele moga zostac a kolczyki na twarzy nie Mrugnięcie
Dziamka
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #78 : Lipiec 04, 2009, 22:27:13 »

to dziwne bo mi przy robieniu paszportowego kazali wszystek badziew powyciągać

//ale ponieważ było paszportowe ale nie stricte do paszportu (do papirów na wyjazd na erasmusa życzyli sobie takowe) to nie wyciągnęłam nic i panowie łaskawie pstryknęli.....
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #79 : Lipiec 09, 2009, 23:50:20 »

Robiłem z miesiąc temu paszportówki, i fotograf od razu zaproponował retusz bridge'a  i 5mm lobe'ów. Potrzebowałem pilnie paszportu, więc wolałem nie ryzykować odrzuceniem wniosku, wyciął ładnie wszystko i paszport już czeka w urzędzie na odbiór :)
19piercing91
Użytkownik

Nie PAtrz sie tak!

Ignoruj
« Odpowiedz #80 : Lipiec 10, 2009, 00:32:40 »

jestem ciekaw jakbym moja twarz wygladala po 'retuszu' moich kolcow twarzowych:d
niewyobrazam sobie zdjecia w dowodzie z wyjetym tunelem,

Little cock sucker.......

@ DIY Ampallang.Frenum.Hafada <3

44mm 20mm earlobe

6mm septum

and other 20piercing's
Chichot
agat_r
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #81 : Lipiec 10, 2009, 09:08:55 »

mi powiedziano u zrodla ze retusz widac przy skanowaniu i nie mozna retuszowac twarzy, ale ze kolczykow z uszu wyciagac nie trzeba. (2 panie w zakladzie foto: -a moze wyjac, nie bedzie widac? - bedzie! ja widzialam, to obrzydliwe!)
czarnaeve
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #82 : Październik 09, 2009, 17:45:42 »

Moze sie komus przyda:

§ 7. Do wniosku (o wydanie dowodu osobistego ) załącza się:
  1)   dwie wyraźne i jednakowe fotografie o wymiarach 35 x 45 mm, odzwierciedlające aktualny wizerunek osoby, której wniosek dotyczy, przedstawiające tę osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywały głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy;

Dziennik Ustaw z 2009r Mrugnięcie 

Nie ma zadnej mowy o kolczykach czy jakiej kolwiek bizuteri! Takze mysle ze nie powinni sie czepiac :)
Pozdrawiam
lalka
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #83 : Październik 09, 2009, 18:02:07 »

tylko, ze to jest polska. tu dowod z kilkunastoma kolczykami sie nie przyjmie. dawalam zdjecie gdzie fotograf zalapal dziare na klacie, dowod odebralam bez niej;)

you know that type of girl your mams might not like
Boecik
Użytkownik

Katsu !

Ignoruj
« Odpowiedz #84 : Październik 09, 2009, 20:00:29 »

to zalezy gdzie. Jedni przyjmuja inni nie. mi nie robili problemu o nic

'- Przepraszam, hmm, ma pan banana w uchu.
- Przykro mi, ale nie wiem, o co panu chodzi.
- Ma pan banana w uchu!
- Głośniej, proszę, bo mam banana w uchu! '

Przebudzenie.
miss venflon
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #85 : Październik 09, 2009, 20:08:55 »

no niestety zależy to od urzędu i urzędnika-mi wszystko poszlo koncertowo więc zdjecie w dowodzie mam  pełym rynsztunku
misiek54
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #86 : Październik 09, 2009, 22:29:10 »

mam w dowodzie, ksiazeczce wojskowej, swiadectwie maturalnym, indeksie, bilecie miesiecznym i chuj wie gdzie jeszcze, zdjecia z kolczykami(z roznych etapow zycia) i nigdy nie mialem z tym problemu. jedyne co, to jak skladalem wniosek o dowod to przywalili sie ze tunel zaslania dolna krawedz ucha, ale to juz byla wina ustawienia glowy przy fotografowaniu

http://misiek54.getphoto.pl

misiek54 nie odpowiada na pytania pokrywające się z tematyką forum. szczególnie na gg i pm
HelloIssley!
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #87 : Październik 12, 2009, 18:01:23 »

Nom u mnie jakoś nikt sie nie burzył o to. Mam zdjecie z labretą, no ale tunele wyciągnełam do zdjęcia, ale w sumie wątpie żeby sie czepiali jakbym przyniosła im zdjecie w tunelach
Klaudynka69
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #88 : Październik 13, 2009, 22:07:50 »

mi fotograf wymazał z brwi :P
lukaszrudy
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #89 : Październik 19, 2009, 21:48:31 »

na zdjęciu do dowodu mam concha, fotograf nic nie mówił, w urzędzie także, a na dowodzie tego praktycznie nie widać, trzeba się przyjrzeć żeby zauważyć
sylwan87
Użytkownik

HOMOMACHOMETRO ;P

Ignoruj
« Odpowiedz #90 : Październik 26, 2009, 21:01:29 »

Ja miałem przeprawy najpierw z fotografem następnie w urzędzie, na koniec powiedziałem żeby w końcu wysłała te foty na moją odpowiedzialność. Mina pani wydającej mi dowód niezastąpiona warta wszystkich zmagań:)

Zabij jedną osobę będziesz mordercą
Zabij milion będziesz królem
Zabij wszystkich będziesz BOGIEM

Zabić człowieka jest bardzo łatwo
dlatego to takie niebezpieczne.
FaceOfInsane
Użytkownik

TOOL LOVER

Ignoruj
« Odpowiedz #91 : Listopad 18, 2009, 21:15:52 »

Po tym jak znajomej kazali wyciągać kolczyki przejrzałam dokładnie przepisy (nawet rodziciela drogiego mego, prawnika spytałam) i okazuje się, że nie ma nic o kolczykach. Przepisy mówią o nakryciach głowy i okularach, ale nie o biżuterii. Na zdjęciu ma być widoczne lewe ucho, ale w jakim poważaniu ma być - ani słowa. Ja sama miałam konflikt z fotografem, jak stwierdziłam, że z twarzy mogę wyjąć (czego i tak nie zrobiłam) - owszem, ale tuneli i wszystkich kolczyków ze względu na ilość i typ biżuterii wyciągać nie będę, bo chyba bym u niego z pół godziny siedziała potem, żeby to włożyć z powrotem. Pokręcił nosem, ale dał za wygraną. W urzędzie nikt mi nic nie powiedział.

Finding beauty in the dissonance.
rasta
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #92 : Listopad 18, 2009, 21:59:00 »

[...]Pokręcił nosem, ale dał za wygraną.[...]
ot: Ludziom się już w głowach pierdoli, skoro kręcą nosem przed kimś, kto przyszedł do nich po wykonanie usługi, którą dostarczają i na której zarabiają...

Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda,
Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie,
Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
Borys
Użytkownik

Fareduil Tusdar

Ignoruj
« Odpowiedz #93 : Listopad 19, 2009, 09:54:51 »

E tam... jak sie upra to poproscie o kopie na CD i pobawcie sie w Fotoszopie Mrugnięcie Nie wiem ale ja nie mialem problemow, zreszta kiedy to bylo :(

Okash Rise (demo 2009)
Nowy
tattolovers
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #94 : Grudzień 31, 2009, 10:41:04 »

ja w dowodzie mam z kolczykami i z głupią miną a w paszporcie robili mi z kolczykami ale je "wymazali" więc nie było problemu z wyciąganiem itp.
ale mój mąż musiał wyciągać u innego fotografa i nie mógł jednego już wsadzić he he
Strony: << 1 2 3 [4]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: