aqL
Użytkownik
THERE`s PROBABLY NO GOD
|
 |
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 17, 2009, 17:02:24 » |
|
No a ja jestem z naszego urzędu bardzo zadowolony. Moja dziewczyna teraz robiła dowód i jak u fotografa nam nawciepywali, że tego nie przyjmą i potem nie uznają reklamacji bla bla, a w urzędzie babka się uśmiechnęła, powiedziała, że fajne kolczyki ze strachem w oczach i przyjęła :) A ona ma 19 tunele i parę innych, więc jak widać to na serio zależy od miejsca...
|
|
|
|
|
|
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
|
|
|
|
|
Darunia511
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #76 : Lipiec 04, 2009, 14:57:48 » |
|
Ja mam na dowodzie zdjecie z kolczykami, nie miałam z tym zadnych problemów. Jedynie tunele musiały zostać wyretuszowane (lub wyjęte...).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziamka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #78 : Lipiec 04, 2009, 22:27:13 » |
|
to dziwne bo mi przy robieniu paszportowego kazali wszystek badziew powyciągać
//ale ponieważ było paszportowe ale nie stricte do paszportu (do papirów na wyjazd na erasmusa życzyli sobie takowe) to nie wyciągnęłam nic i panowie łaskawie pstryknęli.....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
impaler
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #79 : Lipiec 09, 2009, 23:50:20 » |
|
Robiłem z miesiąc temu paszportówki, i fotograf od razu zaproponował retusz bridge'a i 5mm lobe'ów. Potrzebowałem pilnie paszportu, więc wolałem nie ryzykować odrzuceniem wniosku, wyciął ładnie wszystko i paszport już czeka w urzędzie na odbiór :)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
19piercing91
Użytkownik
Nie PAtrz sie tak!
|
 |
« Odpowiedz #80 : Lipiec 10, 2009, 00:32:40 » |
|
jestem ciekaw jakbym moja twarz wygladala po 'retuszu' moich kolcow twarzowych:d niewyobrazam sobie zdjecia w dowodzie z wyjetym tunelem,
|
|
|
|
|
|
Little cock sucker....... @ DIY Ampallang.Frenum.Hafada <3 44mm 20mm earlobe 6mm septum and other 20piercing's 
|
|
|
agat_r
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #81 : Lipiec 10, 2009, 09:08:55 » |
|
mi powiedziano u zrodla ze retusz widac przy skanowaniu i nie mozna retuszowac twarzy, ale ze kolczykow z uszu wyciagac nie trzeba. (2 panie w zakladzie foto: -a moze wyjac, nie bedzie widac? - bedzie! ja widzialam, to obrzydliwe!)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
czarnaeve
Gość
|
 |
« Odpowiedz #82 : Październik 09, 2009, 17:45:42 » |
|
Moze sie komus przyda: § 7. Do wniosku (o wydanie dowodu osobistego ) załącza się: 1) dwie wyraźne i jednakowe fotografie o wymiarach 35 x 45 mm, odzwierciedlające aktualny wizerunek osoby, której wniosek dotyczy, przedstawiające tę osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywały głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem, z zachowaniem równomiernego oświetlenia twarzy; Dziennik Ustaw z 2009r Nie ma zadnej mowy o kolczykach czy jakiej kolwiek bizuteri! Takze mysle ze nie powinni sie czepiac :) Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lalka
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #83 : Październik 09, 2009, 18:02:07 » |
|
tylko, ze to jest polska. tu dowod z kilkunastoma kolczykami sie nie przyjmie. dawalam zdjecie gdzie fotograf zalapal dziare na klacie, dowod odebralam bez niej;)
|
|
|
|
|
|
you know that type of girl your mams might not like
|
|
|
Boecik
Użytkownik
Katsu !
|
 |
« Odpowiedz #84 : Październik 09, 2009, 20:00:29 » |
|
to zalezy gdzie. Jedni przyjmuja inni nie. mi nie robili problemu o nic
|
|
|
|
|
|
'- Przepraszam, hmm, ma pan banana w uchu. - Przykro mi, ale nie wiem, o co panu chodzi. - Ma pan banana w uchu! - Głośniej, proszę, bo mam banana w uchu! '
Przebudzenie.
|
|
|
miss venflon
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #85 : Październik 09, 2009, 20:08:55 » |
|
no niestety zależy to od urzędu i urzędnika-mi wszystko poszlo koncertowo więc zdjecie w dowodzie mam pełym rynsztunku
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
misiek54
|
 |
« Odpowiedz #86 : Październik 09, 2009, 22:29:10 » |
|
mam w dowodzie, ksiazeczce wojskowej, swiadectwie maturalnym, indeksie, bilecie miesiecznym i chuj wie gdzie jeszcze, zdjecia z kolczykami(z roznych etapow zycia) i nigdy nie mialem z tym problemu. jedyne co, to jak skladalem wniosek o dowod to przywalili sie ze tunel zaslania dolna krawedz ucha, ale to juz byla wina ustawienia glowy przy fotografowaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HelloIssley!
Gość
|
 |
« Odpowiedz #87 : Październik 12, 2009, 18:01:23 » |
|
Nom u mnie jakoś nikt sie nie burzył o to. Mam zdjecie z labretą, no ale tunele wyciągnełam do zdjęcia, ale w sumie wątpie żeby sie czepiali jakbym przyniosła im zdjecie w tunelach
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Klaudynka69
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #88 : Październik 13, 2009, 22:07:50 » |
|
mi fotograf wymazał z brwi :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lukaszrudy
Gość
|
 |
« Odpowiedz #89 : Październik 19, 2009, 21:48:31 » |
|
na zdjęciu do dowodu mam concha, fotograf nic nie mówił, w urzędzie także, a na dowodzie tego praktycznie nie widać, trzeba się przyjrzeć żeby zauważyć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwan87
Użytkownik
HOMOMACHOMETRO ;P
|
 |
« Odpowiedz #90 : Październik 26, 2009, 21:01:29 » |
|
Ja miałem przeprawy najpierw z fotografem następnie w urzędzie, na koniec powiedziałem żeby w końcu wysłała te foty na moją odpowiedzialność. Mina pani wydającej mi dowód niezastąpiona warta wszystkich zmagań:)
|
|
|
|
|
|
Zabij jedną osobę będziesz mordercą Zabij milion będziesz królem Zabij wszystkich będziesz BOGIEM
Zabić człowieka jest bardzo łatwo dlatego to takie niebezpieczne.
|
|
|
FaceOfInsane
Użytkownik
TOOL LOVER
|
 |
« Odpowiedz #91 : Listopad 18, 2009, 21:15:52 » |
|
Po tym jak znajomej kazali wyciągać kolczyki przejrzałam dokładnie przepisy (nawet rodziciela drogiego mego, prawnika spytałam) i okazuje się, że nie ma nic o kolczykach. Przepisy mówią o nakryciach głowy i okularach, ale nie o biżuterii. Na zdjęciu ma być widoczne lewe ucho, ale w jakim poważaniu ma być - ani słowa. Ja sama miałam konflikt z fotografem, jak stwierdziłam, że z twarzy mogę wyjąć (czego i tak nie zrobiłam) - owszem, ale tuneli i wszystkich kolczyków ze względu na ilość i typ biżuterii wyciągać nie będę, bo chyba bym u niego z pół godziny siedziała potem, żeby to włożyć z powrotem. Pokręcił nosem, ale dał za wygraną. W urzędzie nikt mi nic nie powiedział.
|
|
|
|
|
|
Finding beauty in the dissonance.
|
|
|
rasta
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #92 : Listopad 18, 2009, 21:59:00 » |
|
[...]Pokręcił nosem, ale dał za wygraną.[...] ot: Ludziom się już w głowach pierdoli, skoro kręcą nosem przed kimś, kto przyszedł do nich po wykonanie usługi, którą dostarczają i na której zarabiają...
|
|
|
|
|
|
Moa Anbessa Ze Imnegede Yehuda, Girmawi Kedamawi, Atse Haile Selassie, Seyume Igziabiher, Niguse Negest ze Ityopia
|
|
|
Borys
Użytkownik
Fareduil Tusdar
|
 |
« Odpowiedz #93 : Listopad 19, 2009, 09:54:51 » |
|
E tam... jak sie upra to poproscie o kopie na CD i pobawcie sie w Fotoszopie  Nie wiem ale ja nie mialem problemow, zreszta kiedy to bylo :(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nowy
tattolovers
Użytkownik
|
 |
« Odpowiedz #94 : Grudzień 31, 2009, 10:41:04 » |
|
ja w dowodzie mam z kolczykami i z głupią miną a w paszporcie robili mi z kolczykami ale je "wymazali" więc nie było problemu z wyciąganiem itp. ale mój mąż musiał wyciągać u innego fotografa i nie mógł jednego już wsadzić he he
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|