Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Medusa- pytanie  (Przeczytany 513 razy)
OhMyDaddy
Gość

Ignoruj
« : Luty 20, 2010, 20:51:55 »

Witam. Mam Meduse od 2. tygodni. Wszystko juz sie w miare ladnie zagoilo, lecz od strony wewnetrznej caly czas nablonek proboje mi pochlonac dysk (z prawej strony bardziej nachodzi.) Kolczyk jest jakby troszke pod katem-minimalnym ale jednak pod katem. Nie byl robiony w salonie lecz w warunkach sterylnych (wszystko ok). Czy to normalne? Jeszcze dodam ze mam labret 10mm i wcale nie jest za krotki (gdy go wypchne wystaje jakies 3mm). Rano codziennie musze go jakos wykaraskac z tej blony, pozniej przez dzien tez musze nim ruszac zeby to sie nie zaroslo.

Pozdrawiam  Chichot
Funky
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : Luty 20, 2010, 20:58:44 »

Mormalne, tak jak przy labretach. Zawsze dyk się trochę wbija i robi sobie miejsce ;] Generalnie poczytaj temat o labretach ("Kolczyk w wardze" się nazywa bodajże), praktycznie wszystko co tam jest, dotyczy również medusy, to chyba identyczne przekłucia i o tym wbijaniu się też była mowa ;]

666
CowboyRoxy
Użytkownik

Foxy lady

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : Luty 20, 2010, 21:00:19 »

jest za krótki, wypychanie tutaj nic nie daje. medusa z reguły puchnie dość mocno, labret 12 mm to minimum, 10 mm zakłada się przy wygojonym. zmień na dłuższy kolczyk i następnym razem idź się przekłuć do kogoś, kto ma pojęcie na ten temat. poza tym po 2 tyg kolczyk nie jest zagojony :)
Funky
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : Luty 20, 2010, 23:07:18 »

12mm, 10mm, niewielka różnica, a każdy ma inną warę. Jeśli jest 3mm luzu to wystarczająco (no chyba że to przy jakimś wypychaniu na siłę, to wtedy zwracam honor Roxy ;]). Poza tym labret wbija się jedną częścią jedynie, więc jest to ewidentnie spowodowane lekko krzywym przebiciem.
CowboyRoxy
Użytkownik

Foxy lady

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : Luty 21, 2010, 10:19:18 »

ale jednak różnica jest, ja medusę też miałam przebitą na 10 mm (jak sobie wepchałam ją głębiej w tę opuchliznę to też mi wystawała ;p) i musiałam zmieniać na 12, po czym urosło mi fchuj jebitne mięcho, które schodziło ponad tydzień po wyjęciu kolczyka. i mi również stopka labreta wbijała się z jednej strony bardziej i też musiałam co rano się męczyć, żeby ją przepchać. po dyskusji z Niktem na ten temat zmieniłam kolczyka. był za krótki i tyle :p
pani_ka
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : Luty 21, 2010, 11:27:42 »

jak zarasta to za krótki. a uwierz zeb te 2 mm to w cale nie tak mało ;] wiem co mówie bo i ja kiedyś miałam za krótki labret w medusie

jest róznica we wrastaniu a w się układaniu kolca we wardze.
zmieniać, o.
impaler
Użytkownik

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : Luty 21, 2010, 12:09:07 »

też mialem przebijane na labretach 12mm i jak przy snakebites sporo wystawały to do medusy był akurat. teraz mam 10mm i jest ok, krotszy moglby mi uciskać a w snake'ach mam 6-8mm, dokladnie nie wiem bo docinałem ptfe na oko
Nowy
OhMyDaddy
Gość

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : Luty 23, 2010, 22:34:39 »

Wymieniłem, wszystko już ok. Dzięki wielkie za pomoc   Chichot
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: